Recentment s’ha publicat en el BOE la relació de festes laborals per al proper any (calendari laboral 2019). La Direcció general d’Ocupació determina conjuntament amb la publicació de les festes de les Comunitats Autònomes i de les ciutats de Ceuta i Melilla establiran les festes laborals d’àmbit nacional.

En aquest enllaç podrà accedir al contingut d’aquesta resolució.

Aquest any 2019 els festius nacionals són:

1 de gener: (dimarts).

Any Nou

: 19 d’abril (divendres).

Divendres Sant

: 1 de maig (dimecres).

Dia del Treball

: 15 d’agost (dijous).

Asunción de la Verge

: 12 d’octubre (dissabte).

Festa Nacional d’Espanya

: 1 de novembre (divendres).

Tots els Sants

: 6 de desembre divendres.

Dia de la Constitució

: 25 de desembre (dimecres).

Dia de Nadal

: A més serà festiu el Dijous Sant (18 d’abril) a excepció de Catalunya i la Comunitat Valenciana.

El dilluns de Pasqua: (22 d’abril) solament serà festiu a Cantàbria, Castella-la Manxa, Catalunya, Balears, La Rioja, Navarra, Comunitat Valenciana i País Basc.

D’altra banda, el 6 de gener (Epifania del Senyor) i el 8 de desembre (Inmaculada Concepción), que són tots dos diumenges, seran traslladats al dilluns següent en algunes comunitats segons la relació següent:

El 6 de gener passa al dilluns següent en: Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Murcia, Navarra i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla

.

El 8 de desembre passa al dilluns següent en: Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, La Rioja, Ceuta i Melilla.

El Decret 99/2018 de 2 de juliol que estableix el Calendari de festes laborals de la Comunitat Autònoma de Canàries per 2019 (B.O.C. de 10-07-2018) determina que: a les illes de El Hierro, Fuerteventura, Gran Canària, La Gomera, La Palma, Lanzarote i Tenerife, els festius seran, a més, els següents: en El Hierro: el 24 de setembre, festivitat de “Nuestra Señora de los Reyes”; a Fuerteventura: el 20 de setembre, festivitat de “Nuestra Señora de la Peña”; en Gran Canària: el 9 de setembre, dilluns posterior a la festivitat de “Nuestra Señora del Pino”; en La Gomera: el 7 d’octubre, festivitat de “Nuestra Señora de Guadalupe”; en La Palma: el 5 d’agost, festivitat de “Nuestra Señora de las Nieves”; a Lanzarote: el 16 de setembre, dilluns següent a la festivitat de “Nuestra Señora de los Dolores”; a Tenerife: el 2 de febrer, festivitat de la “Virgen de la Candelaria”.

La Comunitat Autònoma de Catalunya estableix, en l’Ordre TSF/134/2018 del 30 de juliol, el calendari oficial de festes laborals de Catalunya pel 2019 (D.O.G.C de 2 d’agost de 2018) i disposa: “Al territori d’Arán, d’acord amb el Decret 152/1997 de 25 de juny i el Decret 146/1988, de 23 de juny, que modifiquen el Decret 177/1980, de 3 d’octubre, sobre el calendari de festes fixes i suplents, la festa del dia 26 de desembre (Sant Esteve) queda substituïda per la de 17 de juny (Festa d’Aran)”.

Aquí podrà accedir al calendari laboral i festius locals per municipis: calendaris-laborals.es